Omgeving

Kamperen, wandelen, fietsen, paardrijden en vissen

 

De camping grenst direct aan Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. De Sallandse Heuvelrug is een prachtig natuurgebied in het midden van de provincie Overijssel met veel afwisselingen: heide, heuvels, vergezichten, loof- en naaldbossen. Je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen, maar ook joggen, mountainbiken en paardrijden is hier prachtig. Ter hoogte van de camping zijn fiets-/wandelpaden aangelegd langs de rivier de Regge, zowel in de richting naar Rijssen als in de richting naar Nijverdal.

Schuin tegenover de camping (aan de andere zijde van de fietstunnel) zijn ideale plekken om te vissen aan de Regge. Je kunt hier kiezen om in de Regge zelf te vissen of in een lange afgesloten meander, die vrij is van stroming. Aangezien dat de Regge hier in eigendom is van waterschap Vechtstromen mag hier ook, op eigen risico, gezwommen worden. Echter is hier geen toezicht op de zwemwaterkwaliteit en veiligheid. Aangeraden wordt dan ook om op aangewezen provinciale zwemwateren te zwemmen.  

Regge Veldkamp Fietspad Regge 

stuw notter Regge klaprozen

kano Regge Vissers Regge

 

Nijverdal en omringende plaatsen

De camping ligt op 2 km afstand van het centrum van Nijverdal. Het is een gezellig dorp met een leuk winkelcentrum. 

Er zijn ook leuke (winkel)plaatsen in de buurt:

* Het oude dorp Hellendoorn, op 5 km afstand, waar zomers van alles wordt georganiseerd.

* De stad Rijssen, op 6 km afstand.

* De stad Almelo, op 15 km afstand.

 

Heide met wandelaars Ruiterpad met hangende tak

 

 

Om een indruk te geven van de vele wandelroutes in de buurt, zie onderstaande afbeeldingen (t.p.v. de rode pijl bevindt zich de camping).

Veel wandel-/fietspaden zijn de afgelopen jaren aangelegd (in het kader van landinrichting Rijssen) en zijn dus als nieuw.

 

Wandelnetwerk Twente Wandelroutes